Rate this post
הגות ודעה חופשית - אומנויות לחימה
קצת עלי
התחלה 1971 שוטוקאן קרטה, בגיל 19 (אצל המאמן אדמונד בוזאגלו ז״ל במכון אימי בתל אביב)
מאמן מ-1973 תוך שימת דגש דגש על טכניקה ולחימה. הכרתי מאמנים רבים, עמדתי באתגרים
(1973 תחרות קרטה דרא״פ-ישראל)
1974 שותף להקמת עמותה “free style״
1975 בחינה לדאן 2 (מיאזאקי)
השתתפות בתחרויות לא מעטות למן ההתחלה. הלחימה עבורי היא מהות הכל, חוכמה יופי ויצירתיות.
גם לאחר חמישה עשורים, מהות זו עדיין מקננת בקרבי
2019 עזרה ותמיכה בהקמת קבוצת ה״אחווה״ מבית אבי ניר ידידי.
הקרטה החליף אצלי את האהבה לציור שנשאתי מילדותי, ומילא את מקומה בליבי
לחימה שאיננה מוגדרת, לא נושאת גבולות.
היא דינאמית ומשתנה כל הזמן. יש לחפש את האומנות ואת היופי שבלחמה.
כל הזכויות בפוסט זה שייכות לגרשון אביר מזרחי
התפכחות
אומנות לחימה כל עוד אינה עומדת במבחן המציאות, אין היא ממלאת את יעודה. ראוי ורצוי להתנסות במלוא היכולת והכישורים. כל עוד הענין אינו ממומש, לא תגיעה ההבנה העמוקה המצויה בבסיסה של אומנות הלחימה. אפשר לעשות זאת בתנאים המדמים מציאות, ר בכדי לחוש ולהבין. מה ש"פועל" בהצלחה בהדגמות, מקבל פנים אחרות לחלוטין בתנאים הללו. אני ממליץ לעשות זאת, אך בתנאים מבוקרים ומתוך אחריות מלאה. (גם ריצה שלא על המסלול הראשי, מניבה תוצאות) התנסות ללא מגינים (למעט מגן שיניים) פגיעה מבוקרת בראש, ופגיעה חופשית בשאר אזורי הגוף למעט נקודות תורפה. אני מציין את ההתנסות במכון בזירה וברחוב (באין ברירה). משום שהתרגול הופך מעשי, אך אינו משתנה. כאחד שהתחרה לא מעט וגם נקלע לתגרות רחוב, (איני מתכוון לקרטה ספורטיבי) ואיני מתכוון למתמודדים שווי משקל. התעוזה וחוסר החשש היוו גורם מכריע לפעולה ותגובה. אין אלו אינם דברים נרכשים, אך התנסות מעשית יכולה להעניק ולשפר תכונות אלו, או לגדעם.רק בכוחו של תרגול קבוע ושזיפי לרבות התנאים שציינתי, יכולים לשפר את התעוזה ואת חוסר החשש. היה לי חניך מצוין שניצח כמעט בכל דו קרב בקלות, הוא היה מעיף בעלי חגורה שחורה בקלות, אך בעיני חשף את חוסר בטחונו ברחוב. הכשרתי אותו על ידי כך שפגעתי רבות בפניו, ורק על מנת להעביר לו את התחושה. הדבר הפיג את חששו. מבחן הרחוב הוא המבחן האולטימטיבי, אך המסוכן ביותר. הוא נושא את מחיר הטעויות והחולשות. יש למצוא את הדרך לגשר על פער זה שרבים נושאים עמם. מימדי גוף מעניקים בטחון ביחס לאדם קטן מימדים, וגדולים כאלו, המפגינים את עוצמתם בין כותלי המכון, עלולים למצוא את עצמם מופתעים ופגועים ברגע של אמת. וההמלצתי לאנשים הללו היא למצות את הסף ולהתנסות לבחון בכל עת ובכל דרך את יכולתם וכישורם, ולא לסמוך על מימדי גופם המעניק להם מידה של בטחון מוסף. מהירות היא כלי חשוב ביותר, אדם איטי יכשל מול מתמודד שהוא מהיר באופן מהותי (אינני מתכוון למתמודדים חסרי ידע ונסיון) המהירות היא פועל יוצא של תרגול מתאים, מעבר לנתוני גוף בסיסיים. כשהיריב אינו מספיק לחמוק או לחסום בגלל שהוא איטי יותר, גם התעוזה לא תעזור לו. תמיד יש את היריב שמנגד שהוא מוכשר ומתורגל. יש להתייחס אל היריב במלוא הרצינות, בכל עת. תמיד יש את הבלתי צפוי שלעיתים הופך בלתי נמנע. יש ללמוד ולתרגל עד קצה היכולת. המיצוי כפוף תמיד לידע ליכולת ולהתנסות. כאשר מבחן המציאו אינו העניין החשוב בתהליך הלמידה, נותר כר נרחב של פעילות אשר תביא את המתרגל ליכולת טובה מאוד.מארג של מהירות דיוק טכניקה ותזמון, יהוו את תכלית הלמידה שתעניק שקט נפשי, בריאות וחוסן, נוף חברתי, ועניין העשייה המיחד. לא חייבים למלא את יעודה של אומנות הלחימה באמצעות בוחן המציאות. אתה קובע את היעוד לצד תוצאותיו והשלכותיו. אין מה להשוות עם אומנויות לחמה אחרות, אך ניתן בהחלט לגוון. באמצעות הגיוון ניתן להגיע אל הדרך המתאימה לנו ביותר המעניקה תמורה מלאה לפועלינו מעצם ההתנסות. מי שלא לחם לא יגיע למודעות שהלחימה נושאת. שווה יותר או שווה פחות, זה נתון לפרשנות. הרץ ההלך והמדדה, יגיעו בסופו של דבר אל היעד שבחרו. שאף להיות מצוין, ולא בינוני, אל תשאף לדירוג החתום על פיסת נייר משום שאין בו יותר ממה שיש בך.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אם אהבתם, תוכלו לשתף עם חברות וחברים
איני מכיר מתודיקה של לחימה
איני מכיר מתודיקה של לחימה, הלוקחת את הקורא ומעניקה לו את נקודת המבט של הלוחם בעת לחימה של ממש. כותבים על מהירות על זמן תגובה, ועל טכניקות למיניהן, זה די דומה לנהיגה תאורטית, ונהיגה מעשית לצד מורה לנהיגה. האידאל הוא להגיע ללחימה חופשית מתוזמנת. ״לחימה חכמה״ על מנת לקרב את ההבנה. אני סבור שלחימה אינה נושאת מודל, לחימה פעולה דינמית מתמשכת המהווה בתהליך הקרב החופשי. אומרים שתחת השמש אין חדש, אך מעט מאוד מהקיים, מיושם. זו לא יכולת פיזית, זו יכולת מנטלית המנתחת כל שבריר זמן ותנועה, על מנת להפיק לחימה יעילה. במושגים שלי, הלחימה נתפסת בעיני כשבלונית היא די קבועה ואין
בה לחדש דבר, שהרי הכל ידוע. תנועה מול תנועה ותגובה מול תגובה, מהוות את צורת הלחימה הבסיסית ביותר, שאינה צורכת מחשבה יתירה. קצת אינסטינט וקצת יכולת, ובזה הדבר מסתיים. סבילות כוח ועוצמה, מהווים רק כלים, וכשמישהו מנצח באמצעותם, זה בגלל שיכולותיו עולות על הממוצע, אך עדיין אין זה בחזקת לחימה של ממש. יש להפריד תוצאה כערך מוסף ללחימה כלשהי, לא זה הדבר. איני מתרשם במיוחד מהדבר השכיח, ואני שואף להגיע ולהביע את היוצא דופן. הווה אומר ״חוכמת הלחימה״ יש טכניקות שחוזרות על עצמן ונבחנות על פי סטנדרטים של מהירות ותיזמון, השימוש בהןדל עד מאוד. במרוצת הזמן אשר כבר חלף, כתבתי ורמזתי, אך נקלעתי למבצר של דיעות מוצקות. זו הבעיה, חוסר הגמישות האינטלקטואלית וחוסר הרצון לשנות, בין אם זה בגלל מודלים קיימים ואם זה בגלל חוסר ידע או נסיון מספיקים, ולו רק בגלל שעל פי אותם מודלים הגיעו להישגים תחרותיים, ובכך הפכו מודלים. בדברי אני מצביע על אפשרויות שיש בהן לזנוח מודלים אלו ולפרוץ דרך עצמית שתונחל הלאה, עד למודל הבא. להעניק לייק בגלל חברות בגלל הערכה או בגלל השתייכות זה בסדר, אך אין בהם להפוך קערה כלשהי על פיה, ובל ישלה אדם את עצמו שכך הם פני הדברים. מבחן ההוכחה צריך להישאר מעשי, הוא צריך להיות יוצא דופן וחדשני. האם יש דבר כזה בנחלתנו, חברים?

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אם אהבתם, תוכלו לשתף עם חברות וחברים
קיים הבדל בין יכולת לחימה מיומנות לחימה, ויעילות לחימה.
המהירות משנה באופן מהותי את ההגשמה של שלושת הערכים הללו. בהעדר מהירות, ניתן לבצע כל דבר בצורה מדוייקת ונכונה. תרגול במהירות נמוכה, מאפשר לבצע כל אפליקציה. אימון כזה מקדם עד מאוד את יעילות הלחימה ותוכנה. להבדיל מיכולת הלחימה, בה אנו נדרשים להגיב באופן מהיר מול מצבים לא צפויים. ככל שנעשיר את הידע ונתרגל אותו, לא נוכל למלא את החסר, מאחר ואין אנו מתרגלים מול מודלים משתנים של התקפות, אלא כנגד מכלול די צפו של תנועות השייך לאותו מארג (שיטה) לחימה. כאשר הלחימה מסווגת לשיטה בה שני הצדדים לוקחים בה חלק. באים שלושת הערכים הללו לידי ביטוי ביתר שאת, אולם על משוואה זו משפיע גורם המהירות באופן מוחלט. הינך יכול להיות איסטרטג טוב ובעל טכניקה טובה, במהלכים נבונים תוכל ״לקנות״ זמן ולחסוך אנרגיה בתוך הלחימה עצמה. וגם אם התזמון שלך נפלא, לא תספיק ליישמו בהעדר מהירות לנוע, לחמוק, לפרוץ, להסיט, ללכוד, לגרוף להתחמק. למעשה לחימה סטרילית שאינה מביאה בחשבון את יכולת הפגיעה שלך או הספיגה שלך. אנו משלבים יכולת מנטלית ויכולת גופנית. ככל שנתרגל בתנאים שאינם מסכנים וגורמים לחבלה, נוכל לפתח יותר, בתנאי שתוכן התירגול ישתנה בהדרגה מעבר לבסיס הנלמד. מי שהתרגל לסיים התקפה עם יד או רגל מבלי שפגע, ימשיך משם כנקודת התחלה חדשה. בקרב אין הפוגות. הפוגה זו איסטרטגיה והתארגנות מחדש. למעשה לחימה חכמה ויעילה, צריכה להסתיים במערכה אחת. כפי שאין הפוגות בלוחמת רחוב, כך צריך להתנהל בזירה.ככל שמתרגלים קרבות ללא הפוגות החשיבה מתקצרת והתגובות משתפרות, לצד היכולת הגופנית.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אם אהבתם, תוכלו לשתף עם חברות וחברים
ניראות
כאשר נחשפים לטכניקה המודגמת בידי מומחה באחת משיטות הלחימה, מומחה שאינו המאמן שלנו. אם במסגרת אירוח, או סמינר או מיפגש יזום. ניראות הביצוע מתחיל במאפייני הגוף-צורה גודל תנועה תזוזה, וביצוע, זה הסדר. כאשר אנו מזהים סטיות מתעוררת מחשבה באשר לרמתו של המבצע, היוצר ברגע זה את האמינות המיקצועית ואת ההערכה כלפיו. על פניו סדר הדברים הגיוני, אך בפעל נוצרת החמצה גדולה של רעיון ההדגמה. עלינו לזהות את פוטנציאל הטכניקה המודגמת, ולא בהכרח את הביצוע, שהרי אנו נבצע בהתאם להבנתנו. זה כמו ללמוד משפט בשפה זרה, כאשר מבינים את המשמעות, אין המבטא משנה כלל, זה דבר שנוכל לתקן. למדנו משפט מבלי להתייחס למבטא. דוגמא זו ממחישה את היחס שלנו המתמקד ב״מבטא״ ולא ב״משמעות״. ענין זה מוביל להסתייגות, ומונע מאיתנו ללמוד, כאשר השלמות היחסית חסרה. לכן יש לשנות את ההתייחסות ולהתמקד בעיקר.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אם אהבתם, תוכלו לשתף עם חברות וחברים
לחימה נתפסת באופן שונה בין בני האדם
התפיסה יוצרת תבנית שבתוכה יוצקים את התוכן. ידע חוסן מאמץ אומץ נחישות ועמידות. מעל הכל האינטליגנציה שולטת בכל התהליך ומוציאה אל הפועל את הלחימה, כפי שכל אחד מבין ויודע. מובן מאליו שיש הבדלים אם כי נראה שהכל מצטמצם למכניקה ידוע מראש בין אם מתוכננת ובין אם היא לא. עד כאן אין כל חידוש ונראה שהכל ידוע, ולמרות זאת קיימים פערים עצומים הבאים לידי ביטוי ונוצרת תמונה מעוותת המשחיתה לא אחת, עמל של שנים רבות, המותיר את האדם בשלולית של בינוניות ממנה אינו יכול לצאת. השוואה יוצרת נקודת איפוס או נקודת טיפוס ביחס לקיים. תמיד ימצאו פורצי דרך מיוחדים שלא בהכרח שיטת הלחימה שלמדו,היא אשר הובילה אותם אל הפסגה, ואם זה לא מדויק כיצד נשיב לטענה שקיימים הבדלים בכל בתי הלימוד, למרות אחידות הנלמד. לעניות דעתי,, האינטליגנציה המרחבית היא הכלי החשוב ביותר על מנת לפתח את יכולת הלחימה. הרעיונות הויזואלים מתורגלים ונבדקים. קיצור מהירות התגובה, תיזמון ויעילות התקפה והגנה, יצירת תצריף תנועתי המנטרל את היריב ללא קושי. ככל שזה מצטייר כדמיוני, זה שריר וקיים. אם נעמוד מול יריב איטי וחלש, נוכל ליישם את כל הדמיון הזה, מדוע אם כך אי אפשר להכיל את הדבר ככל שניתן, מול כל יריב? הפרקטיקה מעניקה את היכולת לבצע את כל העולה ברוחנו.אדם המהיר פי שלושה מיריבו, יראה כבעל שליטה מוחלטת ביריב. חורא לי שמתרגלים תנועות התקפה, מבלי לתרגל תנועות הגנה לרבות התחמקות. זה כמו לדעת לקרוא מבלי לדעת לכתוב. השלמות חייבת לכלול כל היבט גם אם הדבר נתפס כחסר חשיבות. המסקנה היא שרכישת יכולת לחימה היא דבר חסר שלמות, דבר שבכל עת משנה את פניו ואת צורתו. להתאמן באומנות לחימה,הווה אומר לחזור על תנועות חיים שלמים והכשרת הגוף לצידה, היא די ממסגרת ומעצבת, ומכאן ריבוי אומנויות הלחימה לסוגיהן. אי אפשר להכיל שיטה במלואה, אלא אם הסרנו ממנה את נושא הלחימה, וככזו היא נותרת די פשוטה ורגילה בבסיסה, וניתן לרכוש אותה בעמל ולהגיע לפסגותיה, אך לא מעבר. למרות הכתוב, ניתן לפתח וללמוד לחימה על תנאי העונה למצבי לחימה מוגדרים וידועים. תרגולת כזו יש בה גם לשפר את רמת הלחימה, ולמעשה זו האלטרנטיבה השכיחה ביותר הרווחת אצל כולם.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אם אהבתם, תוכלו לשתף עם חברות וחברים
אם אינך יכול לנטרל את יריבך-נסה לנטרל את התקפותיו
אלו שני נושאים שונים. עדיף ללמוד לנטרל את התקפות היריב, לפני שלומדים לנטרל את היריב.
יכולת ניטרול תלויה באופן ישיר ביכולת ההתגוננות, וככזו היא ניתפסת בדעת רבים כלא רלוונטית. אולם יש בכוחה של הבנת הנושא וחשיבותו, לכוון את דרכך בתחום הלוחמה.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אם אהבתם, תוכלו לשתף עם חברות וחברים
אינטליגנציה מרחבית/אופטית
אומנות לחימה ניזונה מאינטליגנציה מרחבית, בעזרתה ניתן לפתח טכניקות לוחמה. למעשה אלו נעלמים המקבילים לחישובים מתמטים של משוואות ונעלמים. חישוב תנועות וזוויות, חישוב פוטנציאל אברים תנועתי, חישוב תיזמון וכיוב׳. זה עולם שלם של דימויים, המצוי ברשותו של כל אחד מאיתנו. כל מבנה לחימה, נושא אינספור אפשרויות המורכבים מהגנה והתקפה. אתה הופך לתסריטאי ולבימאי של עצמך. התייחסות לחוקים פיזיקאלים-מהירות ועוצמה, התיחסות למבנים (טכניקות) תאורתים, כאבני בנין המעניקים יכולת השמה בפועל במימד הפיזי. כל אחד יכול ליצור על ידי שימוש באינטליגנציה זו, בהתאם לרמתו האישית. התפתחות הלחימה נעזרת רבות בכוח הדימוי המהווה מאגר אינסופי של תנועה. אתה נע בין הטוב ביותר ובין הנכון ביותר, כשתמצא את המתכון לחיבור בין השניים, תמצא את התשובה למצויינות.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אם אהבתם, תוכלו לשתף עם חברות וחברים
השלמות באומנויות הלחימה
כלל לא עולה לדיון. החלק המעשי הוא רק חלק מאותה שלמות. ההיבט הרוחני, ההיבט הפילוסופי חבויים בלהט הדיונים המתמקדים בעיקר בהישגים ביכולת ובמיצוי. אין צורך להכתיב שלמות מהי-שלמות כלוחם וכאדם. ההיבט הגופני מהווה רק הכנה לדרך חיים הנושאת ערכים חיוביים ובכך הופכת את האדם להיות שלם, או לחיות בשלמות עם עצמו ועם הסביבה.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אם אהבתם, תוכלו לשתף עם חברות וחברים
חסימות ובלימות
נושא כאוב למדי הנובע מחוסר מודעות, ולעיתים מחוסר ידע או יכולת ללמד את הנושא וליישמו באופן מיטבי. המגמה בתקופה זו, מייצרת דור של לוחמים הניזונים מעוצמות של כוח ושל כושר ספיגה. לא כולם עומדים בזה. חלק גדול של העוסקים באומנויות לחימה אינם בנויים לכך, ורבים יותר אינם מעוניינים בצד הזה של אומנות הלחימה. הם רק רוצים ללמוד להביע את עצמם ואו להגן על עצמם. ככל שהמגמה לא תשתנה, ילכו אומנויות הלחימה (המסורתיות בעיקר) ויסורסו. יש להבין ולדעת, שתוכנה של שיטת לחימה, כולל את השימוש בחסימות, ובלעדיהן דומה הדבר ליכולת קריאה ללא יכולת הכתיבה או להפך.חזות הלחימה נותנת את אותותיה בכל מפגש תחרותי ואחר, ברמה, שאינה משקפת אומנות לחימה, אלא משקפת תגרה חסרת חן.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אם אהבתם, תוכלו לשתף עם חברות וחברים
אומנות לחימה-לואו קיק
בין בלימה לספיגה אופן הפעולה שלנו תלוי ביכולת ובבחירה אישית מודעת.
כשאפשר לספוג סופגים, זו צורת ההכנה באימון כחלק מהאימון, זה דבר שכיח. קיימים פערי משקל גדולים, קיימים פערי עוצמה גדולים
ומנגד קיימים פערי ספיגה גדולים. כיצד אם כן נצליח לבלום בעיטה אימתנית, שאין בכוחינו לעמוד בפניה?
אחת האפשרויות היא לבלום את הרגל באיזור מיפרק הקרסול או בגב כף הרגל. אפשרויות נוספות-
צמצום טווח יציאה מהטווח ועוד…

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אם אהבתם, תוכלו לשתף עם חברות וחברים
אומנות לחימה-מגע מלא
עבורי, מגע מלא מאפשר פגיעה בפנים באמצעות הידיים. כאשר הפגיעה אינה מותרת עם הידיים בראש, קל יותר להלחם, ואפילו כשהשיטה היא קיוקושין. ככל שמחשלים את הגוף, העמידות גבוהה יותר, ואת זה ניתן לפתח בכל אומנויות הלחימה. כך שההבדל שנותר הוא, פגיעה מלאה בכל אזורי הגוף עם הידיים, לרבות הראש. כשאין חשש מפגיעת ראש באמצעות הידיים, קל יותר להלחם, וככל שהמצב הריגשי פחות מושפע, התיפקוד טוב יותר.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אם אהבתם, תוכלו לשתף עם חברות וחברים
אומנות לחימה-הכרעה מהירה
הכרעת קרב תיתכן, מהירה תלויה מאוד במהירות, במספר מכות מינימלי, ובעוצמה מירבית. אלמט זה חסר בתרגולי קרבות במכון. זה מצוי באימוני הכנה יעודיים לפני תחרות, אך יש בדבר טעם לפגם, משום שקצב לחימה הוא נתון נרכש שיש לתרגל ללא מגבלת זמן. ישנם כאלו שקצב לחימתם המהיר, מולד ביסודם.א בדרך של ניצול ופגיעה, התנשאות ויוהרה.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אם אהבתם, תוכלו לשתף עם חברות וחברים
אומנות לחימה-מהירות
תרגול יעודי לשיפור המהירות , מצוי בחזרה על תרגילים
תנועה ומכה. קיהון במהירות מירבית, יוצר הסתגלות גופנית, בנוסף משפר את הקואורדינציה ואת הזריזות.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אם אהבתם, תוכלו לשתף עם חברות וחברים
אומנות לחימה
גם כשהמורה מוביל אותך בדרך סלולה אל היעד. אתה חייב ליצור נתיב משלך. המורה טוב, אתה יכול להיות טוב יותר.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אם אהבתם, תוכלו לשתף עם חברות וחברים
כל אחד יכול להלחם-לא כל אחד יודע להלחם

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אם אהבתם, תוכלו לשתף עם חברות וחברים
אל תשבור תיקרות זכוכית באמצעות סולמות של אגו.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אם אהבתם, תוכלו לשתף עם חברות וחברים
המורה מראה לך את הדרך-אתה קובע עד כמה להתקדם בה

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אם אהבתם, תוכלו לשתף עם חברות וחברים
אומנות לחימה
מאמן יוצר העתקים עצמיים. גם אם נכחיש, ימצא שהוא מעביר ידע וטכניקה בדרכו ועל פי הבנתו.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אם אהבתם, תוכלו לשתף עם חברות וחברים
אם אהבתם, תוכלו לשתף עם חברות וחברים
אומנות לחימה-יתרונו של סטרייקר
המיומנות מהוה בסיס מצוין לסוגי לחימה שונים. סטרייקר טוב יצטיין בהגנה עצמית ובקרב מגע יותר מעמיתים חסרי המיומנות. היא מעצימה תנועה, מהירות וזריזות, משפרת את זמן התגובה, או לפחות מאפשרת את מיצוי הפוטנציאל האישי. אין התמחות טובה יותר לדעתי, המעניקה יתרון מעשי בקרב (אגרופים ובעיטות)שיפור תגובה התמצאות במרחב הלחימה, תיזמון נכון חיזוק הבטחון העצמי ועוד. (כמובן תחת הדרכה נכונה וטובה, לרבות טקטיקה ואיסטרטגיה)

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אם אהבתם, תוכלו לשתף עם חברות וחברים
אומנות לחימה-התאמה
ככל שתשלוט באומנות לחימה ספציפית, תימצא בה את הביטוי היחודי שלך. אותם שינויים קטנים אותן טכניקות מועדפות, ואפילו תוספות משלך גם אם אין הן מקוריות בתכליתן. באופן כללי ימצא בביטוי זה, דגש עיקרי מתומצת בבסיסו, אם בצורת האימון ובתוכנו, ואם בצורת ניהול הקרבות. ככל שזה יהיה מוצלח, הוא יתקבע אצלך. כאשר אתה נתון בתוך מסגרת לימודית תחת מאמן, אתה נתון לביטוי האישי שלו. האחידות הכללית מקבלת ביטוי, אך ורק בתוך מיסגרת שיתופית תחרותית, או תחת גג אחד המאגד את כל פעילותה של אומנות הלחימה המועדפת. העדפת אומנות לחימה אחת על פני האחרות, נתונה אף היא לבחירה אישית מכל סיבה שהיא. מכאן אין להעריך את יעילותה של אומנות לחימה ספציפית, על פי שיקולים צרים של תוצאה, אלא על פי התמורה שמתהווה אצל הפרט, שמעניקה לו בריאות סיפוק הנאה, ולעיתים גם ביטחון עצמי וערך עצמי מוסף. לא אחת נוצרות העדפות, מעצם פעולות ותוצאותיהן, שמקורן נוצר בזירות הכי גדולות ומפורסמות, בידי האלופים. זה אחד המקורות המשפיעים ביותר על בחירה והעדפה. על פי רוב, קטנות הפוטנציאל האישי, מגביל את האדם בבחירות אישיות רבות, שנמצאות ממש בסביבתו הקרובה, ורק תהודה בקנה מידה גדול מאוד, מאירה את דעתו. דבר זה לכשעצמו מעיד על הפרט ועל כישרונו.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אם אהבתם, תוכלו לשתף עם חברות וחברים
אומנות לחימה-כמו רכב ונהג
אתה נהג מעולה, אך נתוני הרכב ירודים.
או להיפך: הרכב מעולה, אך נהיגתך ירודה.
בפועל זה אתה וגופך. השאיפה היא לאזן בינך לבין גופך. עניין זה מהותי מאוד, פער קיים אצל כולם. למעשה הפער מאלץ אותך לנתב וליישם את הפטנציאל הכללי ולהביאו למצב האופטימלי עבורך. הפער הזר בכל רמותיו משקף את השוני בין כולם. הפער כמניע, דוחף אותך לשפר את היכולת על מנת להגיע לרמה הגבוהה ביותר על פי נתוניך. כאן צצה הפשרה שיוצרת חיבורים מודעים מתוך ניתוח הנתונים שלך. אתה משפר את הביצועים, אתה מפתח גמישות וזריזות עד קצה היכולת. באין נתונים טובים למשל בהעדר גמישות מספקת, אתה מסתפק בבעיטות נמוכות, אתה מצמצם מרחק בגלל ידיים קצרות. אתה קובע את טווח או את מרחב הלחימה על פי הזריזות שלך. ואם אתה נמצא חסר הדרכה מתאימה, תתקשה ליצור את ההתאמות, אלא אם אתה כשרוני ונבון דייך לעשות זאת בעצמך. מחובתו של כל מאמן, ליצור ״חיבור״ מיטבי של חניכיו עם עצמם. מובן שעניין זה מתייחס ללחימה, ולא אל ביצוע ותרגול של חומר שנלמד. זה רלוונטי לגבי חניכים ומתרגלים למיניהם, בשלבים מתקדמים שרכשו ידע נסיון וכושר/יכולת גופנית. כשהידע הטכני והיכולת הגופנית מספיקים, אפשר להתחיל לתקן ולשפר על מנת לצמצם את הפער ולמצות את היכולת (הכללית) לבד או בעזרת מאמן (עדיף) זו המלצה לכל אלו ש״תקועים״ באותו מישור/רמה, ימים ארוכים (חודשים ושנים).=

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אומנות לחימה-תועלת
האם אתה שואל את עצמך מהי התועלת שאתה מפיק מהעיסוק באומנות לחימה מוגדרת ושאינה מוגדרת? תחילה הגדר את מטרתך-הגנה עצמית-תחרויות-פעילות גופנית-שייכות-פרסום-פרנסה.
כשהופכים את העיסוק לכלי, אנו מאבדים את עצמנו.
לדעתי מהות הלמידה צריכה להעניק לנו את יכולת הביטוי העצמי כמו בכל תחום אחר, וכל עוד זה לא מתממש, לא נוכל להתעלות. אין כאן שאלה של יכולת ושל מצויינות העומדים בסטנדרטים שהחברה קבעה. זה דבר עמוק יותר המלווה את חייך בכל רגע ורגע, ומעצב אותם. בכלל הלימוד הקולקטיבי של אומנות לחימה הנושא מטרה ויעוד, אתה יכול להפוך להעתק מוצלח ולא יותר. אומנות לחימה כהגדרתה, היא גם דרך חיים המשפיעה על הגוף על הנפש, על הרגש ועל ההתנהגות. אין להתייחס אליה ככלי כיבוש. באמצעותה ניתן להפיק תועלת רבה, ורצוי שלא בדרך של ניצול ופגיעה, התנשאות ויוהרה.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אומנות לחימה-מצויינות
הלחימה מעגנת בתוכה שלושה היבטים אינטלקטואלי פיזי ורגשי כמיקשה שאין להפריד. מכלול היבטים אלו מהווים בסיס פוטנציאלי שאיכותו תקבע את את רמת התפתחות רמת הלחימה בהתאם ללמידה ולהשקעה. פערי רמת לחימה מצויים בכל שיטה וסגנון, בכל כיתה וקבוצה. הסברה נוטה להתייחס אל הפרט ולהתאים לו תבנית לחימה מותאמת. אולם פני הדברים בפועל שונים לחלוטין כאשר נתונים ללמידה כיתתית קולקטיבית, ועניין זה נכון יותר בהתייחסות. ליכולת הלחימה, אך זה מגיע בשלבים מאוחרים יותר כאשר הקבוצה בשלה מיומנת בטכניקות לרבות יכולת גופנית משופרת. עניין הלחימה תלוי ברמת כישוריו ויכולותיו של המאמן. הסברה טוענת שמאמן טוב הוא מאמן בעל וותק ובעל גיל מתקדם, לצד זה במישוואה יכולותיו קטנים- יכולת כושר גמישות מהירות כנילווים אל תהליך ההוראה. המסקנה היא שאדם שתחר (התחרה) מודע להיבטי לחימה שאינם בנמצא אצל מאמן שלא תחר, והוא נושא יתרון ברמת הוראת הלחימה. כשמשפרים לחימה, יש לזהות כשלים בתנועה בתגובה ובתיזמון, שאותם יש לתקן. וכאן מודגשת הלמידה האינדיווידואלית אצל הפרט.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אומנות לחימה-חשיפה
חשיפה לחומר לימוד/תרגול חדש, מעוררת בנו יצירתיות שעל פיה אנו ״גוזרים״ ומעצבים את החומרים הנחשפים בהתאם לדמיונינו ולהבנתינו, בהתאם ליכולותינו ולצרכינו. בעצם אנו יוצרים המרה ושינוי היחודיים לנו. זה הגורם המרכזי המעודד פיתוח ושינוי, אל מול הקיים והידוע. זה דבר ששום מורה ומאמן אינו יכול להעניק באופן שלם, מלבד ״השלם״ שלו.לעיתים רבות תרגיל בדרגת קושי גבוהה ומורכבת, יראה זר ובלתי ניתן ליישום, לא יתקבל ויאומץ. הצד ״החיובי״ של עניין זה משמר את הישן והקבוע. בשל כך במו החלטותינו, אנו מונעים התפתחות וקידום.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
עקב אכילס
הטכניקות הכי טובות שלך, מעידות על הרמה שלך. הטכניקות הכי טובות שלך גם חושפות אותך. אנו למדים את חוזקות היריב, ומוצאים דרך לנטרל אותן.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
חוכמת הלחימה
כשאתה לוחם טוב, אתה יכול יכול להתמודד
כשאתה לוחם חכם, אתה יכול לנצח
זה לא קשור לשיטה וסגנון, אם כי השוני נושא יתרונות

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
פערים
פערי תפקוד הגוף שבין ימין לשמאל, באים לידי ביטוי בכל תחום, לרבות יכולת הלחימה. ככל שהפערים קטנים, התפקוד טוב ויעיל יותר

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
מודעות
רמת השליטה באומנות לחימה, מגיעה רף קבוע של יכולת בהתאם לידע ולנסיון. קיימים רבדים עמוקים בכל יישום, והדבר תלוי אך ורק בך וברצונך. לעיתים מרכיבים תוכן משיטות לחימה אחרות. המודעות תוביל אותנו לתרגל ולבצע לחימה עשירה ומורכבת יותר.
באופן בסיסי, הלחימה מתבצעת ללא אחיזות, נעילות, גריפות, והטלות. כאשר מוסיפים אותן ללחימה, אופן התנהלותה משתנה לחלוטין. תופתע לגלות פוטנציאל רב, שלא היית מודע לו (גם מתוך רצון-אתה יוצר ובוחר מתוך היצע קיים, אשר מוביל אותך עד לסף אחר)

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
שפה
אומנות לחימה-״שפה״
לחימה נאמדת כרכישת שפה.
מילים משפטים דקדוק ותחביר. שאף להשלים את כל הבטיה
על מנת לשוחח בשטף,על מנת להבין ולהיות מובן.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
עיצוב
צורת החשיבה מעצבת את צורת הלחימה. איש איש על פי רצונו יכולתו וצרכו. מה מתחולל במוח, אלו מחשבות ודמיונות. המוטו שלי הוא שלא להיפגע, יצר מחשבות רבות שהשפיעו ועיצבו את צורת הלחימה שלי. איש קרקע, יתמקד בטכניקות המתאימות לקרקע, וכן הלאה והלאה. היבט באפיק צר, יוביל להתפתחות מלאה באותו אפיק שישאר צר ומוגבל לתחומו. סטרייקר המכשיר עצמו רק לפגוע, יתקשה להתגונן, משום שזו לא אופצייה עבורו. עלינו לקבל כל תרחיש לחימה, ועל פיו לפתח את צורת הלחימה המתאימה. לא יתכן שמענה מלא ימצא בשיטה מסויימת, אם כי קיים לעיתים פער גדול שמעניק לשיטה מסויימת יתרון על פני השיטות האחרות, אם כי לא מענה שלם לחלוטין. שימוש ברגליים לא ישווה לנפח השימוש בדומה לטקוואנדו, או להאפקידו, וכן גם התרגול וההשקעה. יש לפתח יכולת שימוש רב תכליתי לכל הגפיים לרבות הגוף (ראש כתף) מלבד זאת איסטרטגיות מאוד חשובות, ויש לתת עליהן את הדעת. אדם שביכולתו להתגונן היטב, לא יכיל את ההתקפות נגדו, אם יסוג לאחור בקו ישר. אסור להמתין עד שהיריב יסיים את התקפותיו על מנת להגיב. אסור להפסיק התקפה כל עוד היא נמשכת, עד להכרעה. כל אלו צורות חשיבה הנגזרות מתוך תרחישי קרב. קרב האיגרוף מאופיין בתנועה רבה של גישוש ונסיון להפתיע, תוך יישום תבנית מוגדרת של התקפה. לכל צורת לחימה מאפיינים משלה, עם יתרונות וחסרונות לצידה. לחימה נבונה אינה בהכרח נסמכת על פוטנציאל אישי, אלא מהווה ניגזרת של חשיבה טקטית ואיסטרטגית. גם היכולת הגופנית מעניקה יתרון לצד חסרון. - אם אינך יכול להזיז, הזז את עצמך, אם אינך יכול להכריעה במכה אחת, הוסף עוד מכה, אם הפגיעה ביריב אינה משפיעה, שנה את מקום הפגיעה. האפשרויות רבות, יש רק לחשוב להסיק מסקנה, ולתקן. יש לצאת מנקודת הנחה שהיריב חכם חזק ומהיר, לכן יש להשתמש בכל התובנה והיכולת לא רק ברחוב ובזירה, אלא גם בעת תירגול לחימה חופשי או מבוקר, והכל בהתאם לדרישה.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
תרגול מהירות תנועה
הוא בעל ערך רב. קל להפעיל ידיים, במקרים רבים מעצימים את הפגיעות באמצעות תרגול על עזרים. נפח תרגול הרגליים יחסית לידיים הוא מצומצם ומוגבל. כמו כן אין מתרגלים בעיטות כנגד מטרות נעות. ניתן לעשות תרגול רגליים יעודי באמצעות בן זוג שיהווה מטרה נעה המתחמקת ובולמת. ככל שבועטים לגובה מקסימלי, קל להפעיל רגליים בקרב כנגד מטרות נמוכות יותר. אני ממליץ לתרגל בעיטות לכיוון התקרה כחלק אינטגרלי קבוע מהשיעור. נסו לאזן כמותית בין תנועות רגליים וידיים במידה שווה, אתה תגיעו לכושר טוב וליכולת טובה יותר בעת ניהול קרבות. תרגלו שתי בעיטות או שלוש עם כל רגל, לשם שיפור והעצמת היכולת הגופנית.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
כשאתה נושא עליך פחד
אומנות לחימה-כשאתה נושא עליך פחד, עוד מטרם הקרב נוצר בך מתח המשנה את מתח השרירים בגופך, ולרוב זה ניכר על פניך, ולעיתים גם על אגרופיך הקמוצים בחוזקה, זה משפיעה על התיפקוד ופוגם בו .קשה להשאר שליו והסיבה לכך הן המחשבות. קל לאמר היה שליו ועל מנת להגיע לשלווה ברגעים נושאי מתח שכאלו, צריך לתרגל באופן המתאים. איני מכיר מאמן אחד בכל שנותי המקצועיים, שדן בכך והכין את תלמידיו להיות מוכן נפשית ברגעים כאלו. המצג אינו שונה במכון או בזירה באופן מעשי. קרב הוא קרב עם טובים יותר ועם טובים פחות, אך המוכנות הנפשית יכולה להיות מתורגלת. עם הכוונה מתאימה, אפשר להגיע לתוצאות טובות. פחד למרות היותו אוניברסלי וטבעי, עדיין הוא סובייקטיבי ושונה ברמתו בין בני האדם. אם כך כיצד מתרגלים? ראשית יש לזהות את סיבת הפחד-נתחיל בכך שאין החשש מפני הפסד גדול יותר מהחשש מפני פיזית, אולם זה מצטמצם לפגיעה בפנים ובראש. זה נכון בכל מצב. בתחרות זה מדורג, בהתאם לסוג התחרות הכי קל להתכונן ולתקן, זה באומנויות לחימה מבוקרות. בזירה חסרת חוקים כמעט שבה הכל מותר, גדל החשש ביחס לשאר. את הפחד מפני פגיעה, ניתן לתקן באמצעות תרגול פגיעות ברמה שתכאיב במידת מה, אך לא תגרום לפציעה של ממש. אם אתה נושא חשש אתה נזהר וזו התנהלות טבעית לחלוטין, זה משפיע על התנהגותך בקרב, ולבסוף גם על התוצאה. התחל בכך שאינך חושש מפני פגיעה ברוב חלקי הגוף למעט איזור הפנים והראש. אומנויות לחימה אחדות אינן מתרגלות פגיעה בראש באמצעות ידיים, זה משנה את כל ההיערכות, הגוף חסין יחסית והפחד מפגיעה נותר שולי ובלתי ומוצדק בחלקו. אולם תירגול מסוג זה לא יכשיר את האדם כשיגיע לסיטואציה בה הוא עלול להיפגע בראש באמצעות ידיים. אני סבור שמי שיודע לשמור על הראש בצורה טובה, הוא פחות חושש מאלו שאינם יודעים. סכנת הפגיעה בראש צריכה תמיד להיות מתורגלת בכל אומנות לחימה.כשזה יגלוש לרחוב, זה יעניק בטחון עצמי רב. אם אינכם פוחדים מפגיעה אין לכם מה לחשוש. זה עניין של תרגול שלרוב מצוי באיגרוף בקיקבוקס במואי טאי ובלחימת mma, אלו המתורגלים ביותר למצבי לחימה שהפגיע בראש מותרת עם הידיים. ביחס לשאר אומנויות הלחימה, תמיד יוותר פער משום חוסר הלמידה וההתנסות המעשית בעיקר. קרטה לא תרגלו פגיעת ראש עם ידיים, אולם כשלימדתי קרטה, מי שלא גונן על הראש, ידע שהוא יענש (יחטוף) זה שינה את כל ההתיחסות לקרב. מי שאינו יודע לשמור על הפנים, לרוב יחשוש יותר מפגיעה ביחס לאדם שכן יודע. בלי או עם כפפות, תרגלו פגיעות ראש-האחד רק תוקף והאחר מתגונן, אך משיב מכה כשהתוקף חשוף. הסיבה לכך היא, כשיש חשש לפגיעת ראש, גם כשאתה תוקף, אתה מתנהל אחרת. זה עניין דק אך מהותי ביותר שיש לשים עליו את הדעת. תירגול שאינו נושא סיכון, הוא סוג של ריקוד מיקצועי או אחר שלעולם לא יפיג את תחושת החשש מטרם הקרב. - בעניין תרגול טכניקות שבהן התוקף נושא תנועה אחת, ונותר פסיבי אל מול ה״התעללות״ של המדגים, זה מצטלם טוב, אך אינו מספיק טוב ברגעים של אמת. תירגול תרחישים אמיתיים, צריך להיות נאמן למציאות, כאשר התוקף עם התנועה היחידה, ימשיך את התקפתו כנגד המדגים שבלם את התנועה ומשיב מלחמה, זה רגע שצריך לשאת המשך מצידו של התוקף. זה מצב ריאלי יותר שיקנה אמות מידה אובייקטיביות לכל הדגמה ולכל קרב. כשיודעים להתגונן היטב, קל יותר לתקוף ואף לנצח. כשתוקפים ראשונים ללא ידע בהתגוננות, וההתקפה אינה צולחת, מתהפכת הקערה והתוקף נותר לעיתים חסר ישע חסר מקצועיות ובעיקר חסר מענה. אם לא מתנסים, גם לאחר שנות אימונים רבות, היכולת תישאר ירודה. מלבד הסיבה הזו, גם חוסן גופני מקנה ביטחון במידה לא מועטה. בחן את יכולותיך אל הגדולים והחזקים ממך, זה ילמד אותך זה יחדד אותך וזה יעניק לך ביטחון עצמי שלא יסולא בפז. למרות הכתוב, פחד הוא דבר טבעי, אך עדיף לחשוש ולא לפחד.כשאתה חושש אתה יוצר איסטרטגיה,כשאתה פוחד אתה יוצר הפסד (לעצמך).

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
כאב
הגוף זוכר את תחושת הכאב. חווית כאב מחודשת מעניקה חוסן מעצם הזכרון. לכאוב זה כואב, אולם ההתמודדות אינה משבשת את התודעה ברגע כזה.
אדם שלא חווה כאב ברמה חריגה, עלול לקפוא ברגע כזה וההתאוששות אורכת זמן רב יותר. הדבר קריטי בעת תחרות, או ברגע של אמת. איזור הפגיעה אינו חשוב לעניין הזכרון. (להוציא מקרה של פגיעה הגורמת לירידה מהותית בהכרה)

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אומנות לחימה
לא כל קיצור דרך,
מוביל אל היעד.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
לא רק טכניקה, לו גם תהיה זו הטובה ביותר. תוספת עוצמה תשנה כל תוצאה.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
כל למידה נושאת צורך
,כל כשלון נושא אתגר
,כל נצחון נושא תהילה

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אומנות לחימה
ההתפתחות צומחת מלמטה,
הניוון מתחיל לשגשג מהפסגה.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אומנות לחימה
לחימה מכילה את כל האופציות. כל תנועה שיש בה פוטנציאל של ניטרול, היא לגיטימית. יש לצאת מהתפיסה, שרק פגיעה היא לחימה. פגיעה היא אחת מישומי הלחימה.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אומנות לחימה
אומנות לחימה הטובה ביותר, ייכולה להיות בחירה גרועה עבורך כאשר אין היא מתאימה לך.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אומנות לחימה-בלחימה יש לזהות מרווחי זמן של תנועות התוקף- יש לנצל את היד לתנועה נוספת (התקפה הגנה או דחיפה אחיזה וכו') יש לנצל את מיקום היד (או הרגל במקרים מסויימים) אשר יצרה מגע עם היריב. נקודת המגע קרובה יותר ליריב מאשר היד השנייה, ויש לנצל את המומנטום כהמשך התקפה או כתנועת עזר. נדרשת רמת לחימה טובה לשם כך.- יותר מכך, תלוי הדבר במאמן, שאינו חושש לחרוג ממתווה קבוע.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אומנות לחימה
רמת הלחימה שלך, זהה לתוכן ולרמת התרגול שלך בפועל.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אומנות לחימה- מודעות מתמדת יוצרת דמיון המעצב את ההתנהגות. כשזה נוגע לאומנות לחימה שאתה עוסק בה, אתה נשאב לתוך מימד שבו אתה מעצב טקטיקות ואיסטרטגיות באופן טבעי. אתה חווה עולם וירטואלי שניגלה לך, בו אתה יכול לבצע כל דבר, ללא מיגבלה. אליה וקוץ בה כאשר פעילות מנטלית זו אינה חורגת מגבולות יכולותיך בפועל בתוך מימד זה, עד כדי שהיא מותירה אותך בתוך גבולות קיימים. תן דרור למיגבלות, ונסה ליישם באופן מעשי כל תרחיש, ככל שניתן ומתאפשר.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אומנות לחימה
ככל שאתה למד יותר,
אתה נמצא חסר יותר.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
כשהיריב אינו נע-היזהר
תקוף כשהוא בתנועה.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אומנות לחימה
אם לא תפגע חזק מספיק, לא תוכל להכריע אפילו יריב בינוני, משום שלא כל מכה פוגעת בנקודת תורפה.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אומנות לחימה
רמת לחימה נקבעת על ידי האדם, ולא על פי שיטה כלשהי.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
כשביקורת מעניקה פתרון, היא הופכת לחיובית.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אומנות לחימה
בהעדר עוצמה, הלחימה נשקפת כריקוד

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אומנות לחימה
אם אתה הכי טוב
ממי תלמד?

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אומנות לחימה
כשהמטרה חשובה מהדרך-אומנות הלחימה המוגדרת מקבלת לעיתים פנים שונות. ועולה תהייה, מדוע מלמדים תוכן מוגדר, ובפועל הביטוי משתנה. התשובה לדעתי טמונה בתכלית המטרה. באופן מעשי המטרה מגדירה את הדרך ולא להיפך.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אומנות לחימה
בעת לחימה כשהיריב סגור, קשה יותר לפרוץ פנימה ולהשיג פגיעה, מבלי להשתמש במהירות בכוח ובהטעייה, לרבות שימוש ברגלים. קל יותר לפגוע כשהיריב תוקף ומעצם התקיפה הוא נחשף.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אומנות לחימה
היכולת קובעת את רמת התרגול ואת רמת הלחימה

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אומנות לחימה-אתה רק נוף חולף בראש הפיסגה.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אומנות לחימה
זיהוי חולשה ובינוניות אצל הזולת, אינו מקדם אותך.
חפש אותן אצלך

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
זכור - בעת קרב המחשבה גוזלת זמן.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
הזמן אינו משנה את פניו- הוא משנה את "פניך"

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אומנות לחימה
החוסן חבוי במקומות החלשים-התחל משם

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אומנות לחימה
טעויות הן סימני דרך,
אם לא תבחין בהן, לא תגיע אל היעד.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
לחימה כטביעת אצבעות, אין לוחם בנמצא הדומה למשנהו. לוחם טוב "נושא" בתוכו לוחמים רבים.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
גם שאתה מצטיין, אתה נתון לביקורות.
אל תברח מביקורות, הפוך אותן כלי לתיקון ולשיפור

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
ביקורת חיובית-חוקרת
ביקורת שלילית-מבקרת

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
תרגול אומנות לחימה, משול למדרגות הנעות מטה- אם נעצרים, נסוגים לאחור. הכל תלוי בהתמדה וקצב העליה.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
די בלהיות לוחם טוב- הטוב ביותר זה מונח זמני.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אומנות לחימה
כשמפסיקים למחזר,
מתחולל שינוי.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אומנות לחימה
לפני שהופכים להיות אלופים בזירה
צריכים להיות אלופים בכיתה

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אומנות לחימה-מהירות
בהעדר מהירות לא תיתכן לחימה

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אל תיישם אחד מתוך מאה- למד מאה על מנת ליישם אחד

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
כוח מתפרץ חבוי בתרגילי החימום- כפיפות סמיכה, בטן, סקוואטים. למעשה ברוב תנועות החימום. ביצוע מהיר של תנועות חוזרות בקצב מהיר ביותר.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
תמורות הזמן חלות על כולנו, למורת רוחינו. ידע איש איש את מקומו, וינהג בהתאם. השקר העצמי מהווה תרופה ומזור של מחלת ההכחשה.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אומנות לחימה
ככל שאתה למד ויודע, אתה חש יותר, את העדרותה של השלמות.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אין זיקנה ללא קמט-אין לוחם ללא וותק

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אומנות לחימה
מידי פעם מומלץ למצות את היכולת עד לסף האפשרי.
מהירות-גמישות-זריזות-עוצמה

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אומנות לחימה
בשום התחלה אין כישלון.
התייחס לכל פעילות כאל נקודת התחלה.

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה
אומנות לחימה
למד להתגונן מפני כל המכות הטכניקות וההטעיות שאתה משתמש בהם להתקפה בעת קרב

גרשון אביר מזרחי
מאמן אומנויות לחימה